• 26th October 2011 - By Invizibil - Invisible

  1. In mod normal detectorul sau mai bine zis detectoarele de yahoo messenger functioneaza pe un principiu identic si mai rar apare posibilitatea sa greseasca, deoarece se trimit pachete specifice spre Yahoo in scopul detectari. Una dintre cauzele rezultatului eronat ar putea fi faptul ca serverul de la Yahoo raspunde gresit.

  2. Detectarea se face pe baza unor roboti si ID-uri. O alta cauza ar putea fi ca exact in momentul in care se face verificarea robotul care se ocupa de interpretarea rezultatului sa aiba probleme, caz extrem de rar.

  3. Tot legat de robotii de detectare se intampla ca uneori toti acestia sa fie deconectati de la Yahoo, probabil cineva da un restart la serverul la care acestia sunt conectati, oricum motivul deconectarii este unul ambiguu si care nu tine de noi. Idea este ca in anumite momente cand sunt toti deconectati sau primesc un fel de “bannare temporara” acestia primesc in permanenta un status Online pentru toate ID-urile pe care le verifica.

  4. Intr-una din saptamanile trecute unul din serverele pe care rulau robotii de detectare a cedat fizic si am fost pusi in situatia de a afisa un rezultat aleator pana la rezolvarea problemei. Situatia s-a remediat in aproximativ 2 ore. Dar e bine de stiut ca astfel de cazuri sunt extrem de rare.

  5. Status YahooO alta cauza, dar care se intampla la fel de rar ca si caderea fizica a unui server este momentul in care se schimba design-ul sau ceva in structura site-ului si serverul devine usor instabil, lucru care ne pune in situatia de a suspenda pentru cateva minute parti din serviciu sau intregul serviciu de detectare, pana la rezolvarea situatiei. Dar si acest lucru se intampla in primele zile dupa aplicarea noilor schimbari majore, mai precis pe perioada testarii.

  6. O problema ar putea reprezenta si clientul de Yahoo Messenger pe care il folositi. Daca mai demult detectorul functiona pe orice versiune de Yahoo Messenger si pe diferiti alti clienti, cum ar fi Pidgin, Trillian, Miranda, etc, acum detectorul functioneaza pe o gama mai limitata de clienti si de versiuni de Yahoo Messenger. Spre exemplu detectorul functioneaza pe versiuni inclusiv pana la Yahoo Messenger 10.

  7. De cand Yahoo a inclus serviciul de Web Messenger in Yahoo Mail, IMvisible detecteaza in continuare corect statusul celor care folosesc messenger-ul in interfata de Yahoo Mail.

  Deoarece alte servicii de Web Messenger precum Ebuddy sau Meebo folosesc protocolul vechi de Yahoo, nici un detector nu le poate returna statusul corect.

  8. Un ultim motiv pe care il mentionam este ca pur si simplu clientul dvs. de Yahoo Messenger s-a conectat la un server care nu detine vulnerabilitatea cu care functioneaza detectoarele. Pentru a intelege pe deplin acest aspect va recomandam sa citit articolul in care se explica cum functioneaza detectorul in sine.

   

 • Leave a Reply