• 26th October 2011 - By Invizibil - Invisible

  Odata poate am sa scriu si o istorie a detectorului pentru ca are si parti amuzante si oboseala, dar pana atunci sa va fac o scurta introducere tehnica in ce priveste serviciul nostru de detect invisible.

  Cum functioneaza detectorul de yahoo invizibilPrincipiul de functionare actual este unul relativ simplu si il voi descrie in cele ce urmeaza. Pe un server este pus site-ul si pe acest site vine un vizitator care introduce ID-ul de mess al unui prieten in campul de cautare si apasa enter. In acest moment cererea de verificare a ID-ului este preluata de site si trimisa spre roboti de detectare. Acesti roboti preiau ID-ul, trimit pachetul de vulnerabilitate spre Yahoo, care la randul lui trimite un raspuns pe care roboti il interpreteaza. Aceasta interpretare este cheia, in functie de acest rezultat robotii stiu daca un ID este pe invizibil sau offline. Rezultatul apoi se trimite la site, care afiseaza rezultatul. Practic este un schimb de pachete/informatii intre doua ID-uri de mess, cel al robotului si cel al persoanei verificate.

  Desigur ca descrierea de mai sus este mult simplificata, mai pot mentiona ca sunt destul de multe sisteme de protectie si validari care se mai realizeaza in spatele paginilor care se vad, dar in mare idea este cea de sus. Datorita faptului ca robotii nostri de detectare fac toate munca, o persoana poate detecta pe cineva chiar daca banuie sau stie sigur ca este pe lista ID-urilor ignorate ale victimei, aceste ID-uri ignorate se mai numesc si ID-uri blocate.

  Legat de roboti merita specificat un singur aspect care este strang legat de statusul eronat pe care detectorul uneori il mai afiseaza. Roboti se conecteaza la diferite servere de Yahoo, iar unele dintre acestea difera intre ele in ce priveste protocoalele si aplicatiile care sunt instalate. Spus mai simplu, pe unele servere de Yahoo pur si simplu nu functioneaza vulnerabilitatea. Cand vine vorba de schimbul de pachete intre cele doua ID-uri de mess, pe unele servere, raspunsul nu este cel “standard”/asteptat. Acest lucru duce la afisarea statusului eronat. Norocul este ca aceste servere sunt putine, lucru care ne face sa spunem, daca alte detectoare o fac si merg mai deficitar decat IMvisible, ca detect invisible functioneaza 100%.

  Un ultim lucru important de mentionat ar fi ca datorita proceselor derulate in spate, persoana care este verificata nu va stii niciodata de faptul ca a fost verificat. Cat despre cel care verifica pe cineva si el va ramane in anonimat.

 • Leave a Reply