• 14th November 2011 - By Invizibil - Invisible

  Probabil multi dintre voi ati primit in ultimul timp cereri de adaugare in buddy list de la ID-uri ciudate care totodata sugereaza ca o doamna ar cere adaugarea. Cel mai bun lucru este sa ignoram aceste cereri dubioase deoarece specialistii ne avertizeaza ca a inceput sa circule un nou worm periculos, Trojan.YUMBot.K.

  Yahoo Messenger VirusIn trecut au mai fost virusi care au circulat prin Yahoo Messenger, mai mult ca sigur cu totii cunoastem unii dintre ele, deoarece am primit mesaje stranii de la prietenii din lista sau am fost avertizati ca trimitem asemenea mesaje chiar daca calculatorul nostru era oprit. Cu un antivirus performant puteti scapa de acesti virusi. Insa acest nou virus este diferit de celelalte, deoarece se pare ca poate sa treaca de unele sistemele de securitate.

  Acest virus nou care a inceput sa se imprastie recent este practic un robot capabil sa vorbeasca cu utilizatorul! Acesta technologie inalta este deosebit de periculoasa pentru utilizatori, care necunoscand consecintele, accepta un astfel de ID in lista. Acest virus, care apparent este deosebit de politicos incearca sa exploateze moartea recenta al lui Steve Jobs,  fondatorului si leaderului companiei Apple. Virusul invita utilizatorul sa se inscrie pe un site pentru a primi un laptop MacBook gratis de la compania Apple in memoria lui Steve Jobs. Desigur compania nu are o astfel de campanie, asadar atentie sporita la astfel de mesaje, care de cele mai multe ori nu sunt adevarate! Din pacate acest bot poate sa fie destul de convingator deoarece este cababil sa sustina o scurta conversatie cu utilizatorul.

  Linkul pe care virusul cere sa fie accesat duce la un site unde lucrurile devin deosebit de periculoase pentru utilizator. Un antivirus performant poate sa atentioneze utilizatorii de pericolele existente, chiar sa si blocheze site-ul respectiv.

  Totusi recomandam maximalizarea securitatii sistemului dvs. pentru a evita orice situatie neplacuta care ar putea aparea in viitor. Acesta se poate face relative usor, prin instalarea unui antivirus performant si asigurarea ca update-ul acestuia este la zi. Pe langa aceasta este recomandat sa avem grija pe cine acceptam in lista noastra de messenger, deoarece daca nu acceptam si ignoram aceste ID-uri si nu dam click la linkuri suspicioase problemele de acest gen pot fi evitate.

  Puteti afla mai multe despre securitate si protejarea informatiilor personale in articolul nostru dedicat.

 • 12 Comments to “Virus de Yahoo Messenger nou!”

  • Goda on 28/01/2012

   M-am lovit si eu de el si apreciez acest gest din partea voastra pentru a prevenii lumea!

   • Chiar daca uneori pare ca suntem “inumani”, scopul nostru este unul simplu, doar sa scoatem in fata pe cei care vor sa se ascunda intre ei.

  • Jm3k3r*[Ady]^ on 10/02/2012

   da am avut si eu un prieten cu o chestie deasta si tot vb cu mn…credeam ca face faze proaste 😉

  • Sergiu on 22/02/2012

   Eu am vorbit cu un astfel de robot,era o tipa care ma invita pe sex-chatul ei,si vorbea extrem de repede engleza(deci logic robot),dar pana acum n-am patit nimic.
   (singurul virus care il am de ani e acela din system32 care nici un antivirus nu ma scapa)

  • Tristan on 06/03/2012

   Sergiu un singur program te poate scapa malvarebyte

   • Surprinzator este ca si eu folosesc Antimalware bytes si tot ma detecteaza, deci nu este o solutie nici acest program.
    Explicatia este simpla si limpede, detectarea nu se face la client ci pe serverul de Yahoo.

  • mircea on 03/05/2012

   as dori sa-mi sterg unele id-uri caci nu mai nevoie de ele si vorbesc vulgar.

   • Doresti sa le stergi din lista ta de ID-uri sau din lista ID-urilor verificate de pe site?

  • account on 21/05/2012

   am un id care vb dar se face ca imi scrie si nu mai scrie
   am stat asa o ora si nu a scris un cuvant
   eu tot ii scriam si nu imi raspundea oare e virus?

   • Poate fi si o eroare de partea ta, calculatorul tau sa nu afiseze ceea ce scrie el, sau mai poate si sa aiba cealalta persoana probleme si sa nu ii mearga pur si simplu mess-ul cum trebuie

  • Bianca on 11/12/2012

   acum cateva zile cand am intrat pe mess am observat ca toate id-urile mi-au fost sterse. Am dat un restore contacts si acum observ ca nu mai pot adauga niciun ID…oare ce are?

   • Ce fel de restore ai facut?
    Cel mai probabil ai probleme cu Yahoo Messengerul.
    Incearca o reinstalare curata de Windows si incearca pe urma.

  Leave a Reply